Lindring af smerter ved hundemassage hos Vestsjællands hundecenter

Når en hund udfolder sig fysisk og/eller overanstrenger sig, så medfører det at hunden får muskelspændinger. Når hunden får muskelspændinger, så vil det medføre nedsat blodcirkulation, der forårsager ophobning af affaldsstoffer, hvilket er årsag til smerte i hundens muskler. Spændinger og smerter i musklerne vil kun blive større, såfremt mønsteret ikke brydes.

Der findes myofascielle smerter, som er forårsaget af en specifik belastning af enkelte muskelgrupper og følgende udvikling af myoser/muskelinfiltrationer. Myofascielle smerter er ømme, lokaliseret konsistensforøgelse i muskulaturen og ofte sekundært til andre sygdomme.


Med massage brydes smertemønsteret, da massage netop øger blodcirkulationen. Med øget blodcirkulation opnår man en større mængde energi, næring og ilt til hundens organer, hvilket transporterer affaldsstoffer hurtigere ud af musklerne og stimulerer hormoner, som virker smertelindrende. På den måde vil massage få muskulaturen til at slappe af, og hermed reducere spændinger og smerte i hundens muskler.

lindring af smerter ved hundemassage

Meridianbaner/akupressur på hunde

Akupressur er en 4000 år gammel teknik fra Kina, som kombinerer massage og elementer fra akupunktur. Akupressur er en slags akupunktur uden nåle, der udøves gennem lettere tryk med fingrene, til at massere på kroppens meridianbaner og akupunkturpunkter. På den måde kan man aktivere eller balancere energi-flowet i kroppen vha. tryk på punkter på hundens meridianbaner.

 

Akupressur anvendes i flere henseender i massagen, og kan i sig selv gøre en forskel, da de forskellige meridianbaner er udtryk for energi-flowet i hele hundens krop. Man kan bl.a. påvirke ved hormonubalancer, mave-tarmproblematikker, stress, nervøsitet, angst og smerter.