Hvad er hundemassage?

Hundemassage består i professionel kontakt og berøring, hvilket har betydning for alle hundes velvære og livskvalitet. Hundemassage har en stærkt helende funktion og hjælper alle hunde uanset race, alder, statur og kondition.


Overordnet set bruges hænder til at massere hunden. Det starter med stille og rolige bevægelser i pelsens retning, hvor der allerede her sættes gang i blodcirkulationen, og hunden vænner sig til berøringen. 


Dernæst bliver der arbejdet med bindevævets dybere hudlag, som sker vha. lidt dybere teknikker. Efter massage af bindevævet vil hundens muskulatur blive masseret med dybdegående greb, så man kommer godt ned og får arbejdet med hundens muskler.

Undervejs i massagen arbejdes der også med akupressur, som er en slags akupunktur uden nåle, der udøves gennem lettere tryk med fingrene.


Med hundemassage kan man løse muskelrelaterede problemer (smerter, spændinger), forebygge skader og sygdomme i bevægeapparatet, mindske træningsskader, øge styrke og fleksibilitet i muskler, øge bevægelighed i sener, led og generelt øge hundens bevægelsesfrihed.


Derudover hjælper hundemassage på bl.a. træthed, mave-tarmproblematikker, gigt, genoptræning efter skader og operationer og kan mindske stress, nervøsitet, aggressivitet.