Alle hunde kan tilbydes hundemassage!

Der er dog lidt undtagelser

Hundemassage er særligt oplagt for disser grupper af hunde

Eftersøgningshunde, redningshunde, servicehunde, politihunde, jagthunde, hunde der træner sport (IGP, agility, rally eller anden form for træning.)

 

Brugshunde, arbejdshunde, sportshunde – kært barn har mange navne, men lige for dem alle er, at de bliver trænet og arbejder hårdt for at yde optimal præstation. 

lindring af smerter ved hundemassage

De bruger deres krop enorm meget, når de udfolder sig fysisk, og har dermed også en højere risiko for at overanstrenge kroppen. Som vist i figuren (Konsekvens af overanstrengelse) har dette en konsekvens, hvis man ikke bryder smertemønsteret.lindring af smerter ved hundemassage

 

Med massage afspændes musklerne, skader forebygges, bevægelighed og mobilitet øges,

restituering efter træning og skader sker hurtigere, smerter undgås og det medfører samtidig at hundens krop vedligeholdes, så den får de bedste vilkår for at kunne præstere optimalt. 

 

Massage virker afslappende og mindsker stress, nervøsitet og angst pga. den positive hormonfrigørelse i blodet samt styrker og vedligeholder det emotionelle bånd mellem ejer og hund, hvilket er uundværligt, når man arbejder tæt sammen med sin hund.

Forbedring i pels pga. udrensning – både fordi man under massage får arbejdet med hårene i det ydre hudlag, og fordi man får arbejdet med bindevævet, hvor der sker en udrensning og giver større smidighed i dybere hudlag.

Udstillingshunde
Udstillingshunde har godt af massage – det øger deres positur og giver en mere rolig hund

Udstillingshunde trænes og motioneres hyppigt, som i sig selv kan give spændinger. Massage afhjælper disse spændinger og får derfor hunden til at præstere optimalt i sine gangarter og positur/holdning. Massage giver også mentalt robusthed og ro i sindet, som vil gøre hunden mere afslappet – dette gælder såvel i hverdagen, som i konkurrencer.

Ældre hunde og gigt hunde har ofte smerter og stivhed i muskler og led, hvilket kan give udfordringer i bevægeapparatet, som viser sig ved at hunden har sværere ved at rejse sig, springe op og ned eller i det hele taget sværere ved at bevæge sig frit som tidligere. 

 

Med hundemassage hos Vestsjællands hundecenter er det muligt at bevare eller øge bevægeligheden, da der arbejdes med muskelspændinger og led bevægelighed. 

 

Hvis hunden har udfordringer med sin proprioceptive sans, så arbejdes der med denne vha. massage og specifikke øvelser. Massage kan bruges som en smertelindrende metode og derfor også afstressende for hunden.

Når en hund skal genoptrænes / styrketrænes, så trænes der for at forbedre muskelmassen. Genoptræning og

 styrketræning kan ske i forbindelse med en skade eller hypotrofi (aftagende muskelmasse), hvor det er vigtigt at muskelmassen enten bevares eller styrkes for at opretholde optimal styrke i muskulaturen.

 

Styrketræning og balancetræning hos Vestsjællands Hundecenter

 

I disse tilfælde er det vigtigt at sørge for, at hunden ikke overanstrenges og får spændinger, som giver hunden smerter. Dette kan ske, da hunde ofte kompenserer for sine skader eller svagheder andre steder i kroppen. Massage kan afhjælpe, da blodcirkulationen øges, hvormed næring og ilt til musklerne øges. Der vil samtidig ske udrensning og afledning af affaldsstoffer og smerter mindskes. 

Lige meget om hunden er arbejdende, ikke arbejdende, træner, ikke træner, ung, gammel, besværet eller ikke besværet hund, så vil hunden have gavn af hundemassage hos Vestsjællands Hundecenter. 

 

Generelt boltrer hunde sig meget – især også når de leger med andre hunde. De laver hurtige og mange bevægelser i løbet af en dag, som kan medføre megen ømhed eller spændinger i kroppen. Massage kan bruges til at forebygge eventuelle senere skavanker og giver hunden en følelse af bevægelsesfrihed og afslapning. 

 

Derudover udrenser og øger massage blodcirkulationen, som giver hundens krop mere energi. Ganske simpelt er det også, at hunden måske bare vil elske massage, og blot fortjener den forkælelse og velvære, som massage kan give den.

Overordnet - hvornår er hundemassage godt?

Overordnet - Hvornår er hundemassage ikke godt?